Wc huren evenement


Bent u van plan om in de nabije toekomst een evenement te organiseren? Dan is dat natuurlijk hartstikke leuk, want rondom een evenement is er altijd veel gezelligheid. Maar als u een evenement gaat organiseren, zijn er wel verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. Daarbij kunt u denken aan beveiliging, dranghekken en ook de sanitaire voorziening.

Direct een messcherpe offerte? Klik hier >> 

Uiteraard hoeft u voor een evenement geen gehele wc te bouwen, want dat zou zonde zijn. Het huren van een wc behoort dan tot de mogelijkheden. Bij Toilettaxi bent u op het juiste adres om uw mobiele toiletten te huren. Er zijn verschillende soorten wc's die u kunt huren, waar we hieronder op ingaan. 

Een standaard mobiel toilet huren

Voor veel evenementen is een standaard mobiel toilet huren toereikend. In de volksmond wordt dit ook wel een mobiel toilet genoemd. Dit is een zeer populair mobiel toilet en wordt bijvoorbeeld ook gebruikt op bouwplaatsen. Een belangrijk voordeel van dit toilet is dat hij niet aangesloten hoeft te worden aan het riool. Een mobiel toilet vindt u op veel verschillende evenementen. Een mobiel toilet brengt echter ook weer nadelen met zich mee. Als u veel bezoekers op een evenement verwacht, dan is een mobiel toilet meestal niet toereikend. Tegelijkertijd is een mobiel toilet beperkt, aangezien deze dus niet is aangesloten op het riool. Voor 1-daagse evenementen is dit geen probleem, maar bij meerdaagse evenementen vaak wel.

Plaszuil huren

Een plaszuil huren behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is een herenurinoir waar meerdere personen tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. Het is bedoeld voor mannen. Organiseert u een evenement waarbij de bezoekers voornamelijk man zijn? In dat geval is een plaszuil huren geen onverstandige beslissing. Er kan namelijk snel gerouleerd worden, waardoor mensen niet in de rij hoeven te staan voor het toilet. Hiermee voorkomt u niet alleen wildplassen, maar ook veel onnodige frustraties. Een plaszuil hoeft niet per se aangesloten te worden op het riool, maar in sommige situaties is dit wel mogelijk.

Toiletwagen huren

Voor zeer grote evenementen heeft u ook de mogelijkheid om een toiletwagen te huren. Deze bestaat uit een aanhanger met verschillende mobiele toiletten. Het voordeel is dat deze gemakkelijk vervoerd kan worden. Tegelijkertijd is de toiletwagen multifunctioneel. De vrouwen kunnen gebruikmaken van de reguliere toiletten, terwijl de mannen gemakkelijk een urinoir gebruiken. Een ander voordeel is dat mensen bij de toiletwagen ook de handen kunnen wassen. Bij een mobiel toilet is dat niet het geval en dat kan een beetje onhygiënisch zijn. Een toiletwagen doet veel denken aan een 'regulier' toilet en is daarmee ook echt populair bij meerdaagse evenementen.

Aanvullende tips

Hierboven hebben wij de verschillende opties besproken. Wij willen u wel als tip meegeven om niet impulsief een toilet te huren. U moet eerst kijken wat voor soort toilet het beste bij uw type evenement past. Probeer dan ook rekening te houden met verschillende factoren. Hoe lang gaat het evenementen duren? Komen er voornamelijk mannen of vrouwen? Is het een evenement waar veel wordt gedronken? Daarnaast zijn er nog andere belangwekkende factoren.

Weet u niet precies wat het beste bij uw evenement past?Vraag dan om advies bij Toilettaxi, wij hebben alle kennis van zaken!