Festival wc hurenAls u verantwoordelijk bent voor de organisatie van een festival, bent u verantwoordelijk voor veel zaken. Het moet gezellig worden op het festival en daarom moet u bijvoorbeeld leuke muziek regelen. Een festival moet ook veilig zijn voor alle bezoekers. De beveiliging moet daarom ook goed in orde zijn en vaak is het verstandig om met dranghekken te werken. Daarnaast heeft de mens uiteraard ook nog noodzakelijke behoeftes en moet de sanitaire voorziening goed geregeld zijn.

Direct een messcherpe offerte? Klik hier >> 

Als dit niet goed is geregeld op een festival, dan loopt u tegen verschillende problemen aan. Mensen raken dan gefrustreerd, want ze zitten constant met een volle blaas. Tegelijkertijd bevordert dit wildplassen en dat wilt u natuurlijk voorkomen. Het huren van wc's is dus een zeer belangrijk onderdeel bij de organisatie. Maar waar moet u dan precies rekening mee houden? In dit artikel geven wij enkele tips, zodat u zeker weet dat het het festival voorspoedig verloopt!

Probeer de wc's te verspreiden over het gehele festival


Als er sprake is van een groot festivalterrein, is het van belang om de wc's goed te verspreiden. Iedereen moet immers gebruik kunnen maken van het toilet. Het punt is namelijk dat er op een festival veel wordt gedronken, waardoor de behoefte om te plassen plots kan ontstaan. U kunt de festival wc's goed verspreiden door bijvoorbeeld bepaalde punten op de plattegrond aan te stippen. Uiteraard moeten de wc's ook op praktische plaatsen staan. Er moet voldoende ruimte zijn voor de roulatie en men moet ook niet constant tegen elkaar aanlopen. Dit klinkt allemaal vrij voor de hand liggend, maar het zal u verbazen hoe vaak dit fout gaat op een gemiddeld festival.

Huur verschillende soorten wc's


Gelukkig heeft u bij de verhuurbedrijven vaak de mogelijkheid om verschillende soorten wc's te huren. Bij een festival is dit dan ook aan te raden. Aan de ene kant moet u voldoende mobiele toiletten's huren. Dit zijn standaard toiletten waar zowel mannen als vrouwen gebruik van kunnen maken. In de regel kunt u deze wc's tegen een scherpe prijs huren. Het nadeel is wel dat de bezoekers niet de mogelijkheid hebben om hun handen te wassen nadat ze hun behoeftes hebben gedaan. Vaak zit er ook geen verlichting in de mobiele toiletten's, waardoor het lastiger is voor festivals die doorgaan in de nacht. Gelukkig hebt u tegenwoordig ook luxere mobiele toiletten's. Deze zijn voorzien van verlichting en vaak is daar ook de gelegenheid om uw handen te wassen. Dit is wel zo hygiënisch!

Voor de mannelijke gasten kunt u een plaszuil huren. Dit is een herenurinoir waar meerdere mannen tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. Zo stimuleert u een snellere roulatie en dan kunnen vrouwen meer gebruikmaken van de mobiele toiletten's. Tegelijkertijd is het ook aan te raden om een toiletwagen te huren. Dit komt overeen met een regulier toilet. Deze zijn voorzien van spiegels, wasbakken en zowel mannen als vrouwen kunnen er gebruik van maken. Kijk goed wat het meest praktisch is voor uw festival.