Evenement toiletGaat u binnenkort een evenement organiseren? Dat brengt natuurlijk de nodige stress met zich mee, maar tegelijkertijd is het hartstikke leuk om te doen. Het is ook goed voor de sociale ontwikkeling. Als u een evenement gaat organiseren, moet u met veel zaken rekening houden. Daarom moet u op tijd beginnen, zodat u op de dag zelf niet met problemen te maken krijgt. Bij een evenement is het van groot belang om de gasten te voorzien van een goed toilet, zodat ze hun behoeftes kunnen doen.

Direct een messcherpe offerte? Klik hier >> 

Uiteraard hoeft u geen loodgieter te bellen om een toilet te laten installeren. U kunt speciale toiletten voor evenementen huren. Maar hoe weet u welk toilet het beste bij uw evenement past? Er zijn namelijk verschillende soorten toiletten. In dit artikel geven wij enkele tips, zodat u zeker weet dat niemand met een volle blaas komt te zitten.


Wat voor soort evenement is het?

 
Om te bepalen hoeveel (en wat voor) toiletten u nodig heeft, moet er allereerst gekeken worden naar de aard van het evenement. Daar is dit namelijk deels van afhankelijk. Stelt u zich voor dat u een beurs voor bedrijven gaat organiseren. In dat geval wordt er doorgaans wel wat gedronken, maar niet overmatig. In dat geval heeft u dus minder toiletten nodig in vergelijking met een feestevenement. Voor het eerste evenement kun je bijvoorbeeld een toiletwagen huren. Hier kunnen zowel mannen als vrouwen hun behoeftes doen en de bezoekers kunnen daar ook hun handen wassen. Bij een feestevenement gaan de festivalbezoekers vaker naar het toilet. Daarom kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een extra plaszuil te huren. Dit is een staand herenurinoir waar meerdere mensen tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. Daarmee zorgt u voor een snellere roulatie en voorkomt u ook wildplassen.

Is het een meerdaags evenement of een 1-daags evenement?

 
Evenementen zijn er in alle soorten en maten, maar kunnen ook verspreid worden over meerdere dagen. Bij een 1-daags evenement kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om mobiel toilet's te huren. Dit zijn standaard toiletten die ook worden gebruikt voor de bouw. Het voordeel van deze toiletten is dat ze weinig ruimte in beslag nemen en zeer gemakkelijk te vervoeren zijn. Ze zijn ook relatief goedkoop in vergelijking met andere toiletten. Voor meerdaagse evenementen kunt u deze ook wel gebruiken, maar het punt is ze ook snel vol kunnen raken. Als men onverwachts geen gebruik meer kan maken van het toilet, dan ontstaan er problemen. Probeer daar dus ook rekening mee te houden!


Het budget


Elk evenement heeft een budget en daar moet u als organisator ook rekening mee houden. Het huren van een mobiel toiletis bijvoorbeeld relatief goedkoop. Heeft u echter een iets ruimer budget, dan kunt u ook voor een luxer toilet gaan. Bij een mobiel toiletheeft u namelijk niet de mogelijkheid om je handen te wassen en vaak is er ook geen verlichting. Bij een luxe toilet is dit wel het geval en dat is ideaal voor evenementen die doorgaan in de nacht.